هوشا سافت

دسته بندی : اخبار فن آوری اطلاعات

یکی از مهم ترین مزیت های بلاکچین ایمن بودن آن است اما متخصصان محاسبات کوانتومی هشدار داده اند که فناوری کوانتوم امنیت بلاکچین را در خطر قرار می دهد.

بلاکچین یک بستر توزیع تراکنش است که در آن هر تراکنش به دیگر تراکنش های اطراف آن از طریق رمزگذاری متصل است. اخیرا متخصصان دانشگاه آکسفورد درباره امنیت این پلتفرم تحقیقی را صورت داده اند. «الکساندر لفوفسکی»، فیزیکدان تجربی این دانشگاه می گوید:

"کامپیوترهای کوانتوم هر نوع پلتفرم امنیتی مبتنی بر رمزنگاری کلید عمومی را در مخاطره می اندازند و تاثیر آنها روی بلاکچین بیشتر است چرا که هویت افراد مشخص نیست و داده ها تنها از طریق رمزنگاری کلید عمومی محافظت می شوند در حالی که بانک ها از کارکنان حقیقی، روش های احراز هویت مختلف و ماشین های خودپرداز بهره می برند. شما برای استفاده از خدمات بانکی فیزیکی باید انسان باشید اما چنین الزامی برای بلاکچین وجود ندارد."

مزیت اصلی سیستم های کوانتومی عدم محدود شدن انهابه مقادیر ۰ یا ۱ است و همین مساله قدرت پردازش آنها را آنقدر بالا می برد که علاوه بر کاربردهای هوش مصنوعی و هواشناسی، بصورت بالقوه توانایی در هم شکست رمزنگاری کلید عمومی را نیز خواهند شد.

در بلاکچین داده ها با استفاده از رمزگذاری یک طرفه یا نامتقارن صورت می گیرد که شکستن آن برای رایانه های معمولی سخت است اما کامپیوترهای کوانتوم در آینده این روش را منسوخ خواهند کرد.

به گفته محققان دانشگاه آکسفورد در حال حاضر تنها خط دفاعی بلاکچین در برابر حملات سایبری توابع یک طرفه است در حالی که داده های مشتریان بانک ها از طریق سوالات امنیتی، تایید هویت و کارمندان با هویت واقعی محافظت می شود.

شاید تا زمان فراگیر شدن کامپیوترهای موانتوم زمان زیادی باقی مانده باشد اما الگوریتم ها به سرعت در حال پیشرفت هستند و همین حالا هم مقالاتی از روش های بالقوه برای معکوس سازی توابع یک طرفه منتشر شده است.

راه حل غلبه بر این مشکل در کوتاه مدت توسعه الگورتیم های ایمن پسا کوانتوم است که قابلیت پیاده سازی در بلاکچین را دارند. در بلند مدت نیز پیشرفت ارتباطات کوانتومی از پردازنده ها به اینترنت کوانتومی، به توسعه فناوری های رمزنگاری جدید منجر می شود.

تعداد بازدید :  38615 تاریخ : ۱۳۹۷/۰۸/۳۰ برابر است با 2018/11/21

بازگشت